Første spadestik til Herningsholm Landbrugsskole

Det kommende år bliver den første nybyggede landbrugsskole i Danmark i knap 40 år opført – lige midt i Herningsholms campusområde med plads til fællesskab og sociale aktiviteter.

Én spade, fem håndtag og samme antal repræsentanter for LandboUngdom i Midt- og Vestjylland. I fællesskab blev første spadestik taget fredag formiddag til byggeriet af Agroskolens nye hovedkvarter i Herning.

Repræsentanterne var lokalformændene fra Hedeboernes, Lemvigegnens og Herningegnens LandboUngdom, en repræsentant fra Holstebro/Vinderupegnens LandboUngdom og regionrådsformanden for Region Midtvest i LandboUngdom.

Næstformanden i LandboUngdom, Martin Rohde, var også blandt de fremmødte, og han er sikker på, at placeringen af den nye landbrugsskole i midten af Herningsholms campusområde kommer alle elever og lærlinge til gavn.

"Den nye skole bliver et godt samlingssted, og jeg er sikker på, at placeringen af skolen inde i byen mellem Herningsholms andre erhvervsuddannelser kommer til at bidrage til tværfagligheden for alle," siger han.

 

Ny skole – nyt navn 

Den nye landbrugsskole bliver et fyrtårn for landbrug, innovation og fællesskab, når Agroskolen næste år flytter fra Hammerum og ind i de nye faciliteter på Lillelundvej i Herning.

Flytningen markerer samtidig, at Agroskolen fra 2025 kommer til at hedde Herningsholm Landbrugsskole.

Herningsholm Landbrugsskole bygger videre på en stolt tradition fra Agroskolen ved at tilbyde en landbrugsuddannelse, der lægger vægt på høj faglighed, teknologi og innovation.

 

Landbrugsskolen fremmer fællesskab 

Den nye landbrugsskole bliver et socialt samlingssted, som kan være med til at præge fællesskabet blandt landbrugseleverne, men i særdeleshed også resten af Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasiers mange uddannelser.

Skills City hedder hele campusområdet på Lillelundvej, som minder om et lille bysamfund, hvor elever og lærlinge kan mødes på tværs af baggrund og uddannelsesretning. Med støtte fra A.P. Møller Fonden bliver der i 2027 bygget et stort fælleshus tæt på den nye landbrugsskole – for alle elever og lærlinge på erhvervsrettede uddannelser i Herning.

Herningsholm Landbrugsskole forventes at stå færdigbygget i 2025.